Mérgezik a kutyákat Keszthelyen

Méreggel átitatott ételmaradékot találtak egy keszthelyi utcán. A kutyások félnek.

Ismeretlen tettes mérgező ételmaradékot dobált szét egy keszthelyi utcán. A fagyállóval átitatott csalik veszélyesek, és a bennük lévő etilénglikol édes íze miatt a kutyák szívesen megeszik. A vesekárosodást, kómát, majd halált okozó mérgezés adagja nem túl magas, egy felnőtt ember esetében egy félpohárnyi vegyszer már végzetes lehet, de egy kistestű állatnál ennek a töredéke is elég a bajhoz. Az állatvédők már a rendőrséghez fordultak.

Illusztráció. MTI Fotó: Kollányi Péter



Kalmár Gábor, a Morzsa Állatvédelmi Alapítvány kurátora, az ebrendészeti telep vezetője a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában elmondta: az ÁNTSZ-nél és a rendőrségen is bejelentést tettek. A mérgezett kolbászdarabokat a jóhiszemű sétálók összeszedték, és kidobták a kukába, ami hiba volt, pár nappal később azonban ugyanazon a helyen Kalmár Gábor is talált, szétszórt, vélhetően fagyállóval átitatott kenyérdarabokat, azokat bevitték a rendőrségre.
Kossuth Rádió, Hajnal-táj

A környéken, ahol az eset történt, sok kutyás van, és olyanok is, akik a kutyát a kisgyerekükkel együtt sétáltatják, így nem csak a házikedvencekre veszélyes a mérgezett ételdarab, de akár a kisgyerekekre is.



Kalmár Gábor elképzelhetőnek tartja, hogy a lakótelepen élő kutyások és nem kutyások közötti konfliktust akarja valaki így megoldani, megbosszulni. Elmondta: hamarosan lakógyűlést hívnak össze a probléma kezelésére, és néhány hónappal ezelőtt a város alpolgármestere is ígéretet tett arra, hogy a környéken két kutyafuttatót alakítanak ki. Így talán a kutyapiszok is kevesebb lesz.