Így szelte ketté az iskolabuszt a kamionplató

Hat középiskolás meghalt, három pedig megsérült egy buszbalesetben Franciaországban. Az iskolabuszra egy kamion platója csapódott rá, menet közben szó szerint kettévágta a járművet.

Órákon keresztül helyszíneltek a rendőrök Rochefort belvárosában, ahol reggel történt a baleset. Egy építőanyagokat szállító teherautó és egy iskolabusz haladt egymással szemben az úton. Egyszer csak lenyílt a teherautó platójának oldala, amely végigszántotta az iskolabuszt az ablakok magasságában. Azt egyelőre nem tudni, miért nyílt le a plató oldala, mindenesetre az tény, hogy a szemben haladó busz oldalát letarolta, és mivel mindkét jármű haladt, így még nagyobb pusztítást végzett - mondta a megyei ügyész.


Az iskolabuszon 15 középiskolás utazott, 6 diák meghalt, mindannyian a bal oldalon ültek. A baleset után azonnal a helyszínre utazott a francia közlekedési és környezetvédelmi, valamint az oktatási miniszter is. Utóbbi azt mondta, hamarosan ellátogat abba az iskolába, amelynek a diákjai meghaltak a balestben. Az intézményben természetesen kérhetik pszichológusok segítségét az áldozatok családtagjai és a többi diák rokonai is, amíg csak szükségét érzik – tette hozzá.

Két nap alatt ez már a második iskolabusz-baleset volt Franciaországban. Szerdán két gyerek meghalt, három pedig megsérült, amikor az őket szállító jármű a jeges úton megcsúszott és felborult.