Erről tárgyal a Fidesz a kihelyezett ülésen

Orbán Viktor politikai évértékelője, biztonságpolitikai kérdések, a bürokrácia csökkentése, az oktatás, a földárverések helyzete szerepel egyebek mellett a Fidesz-KDNP frakciószövetségének lillafüredi kihelyezett ülésén - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón, a tanácskozás helyszínén.

A politikus a frakciószövetség háromnapos ülésének tervezett programját ismertetve azt mondta: szerda este Orbán Viktor miniszterelnök mond politikai évértékelőt, és a következő két év közös stratégiai feladatainak megvitatása is napirenden lesz.

Csütörtökön - a migrációval összefüggésben - a magyar emberek nyugalmának biztosítása, az alaptörvény ezzel kapcsolatos tervezett módosítása lesz napirenden.

Ezzel kapcsolatban határoznak meg feladatokat a belügyminiszternek és a honvédelmi miniszternek - mondta Kósa Lajos. Úgy fogalmazott: "Magyarország ma még boldog, nyugalmas időszakban él, de fel kell készülni a rosszra, a terrorveszélyre, a fenyegetettségre."

Miskolc, 2016. február 10. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetség ülése előtt a lillafüredi Tókert étteremben 2016. február 10-én.  MTI Fotó: Vajda János

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetség ülése előtt a lillafüredi Tókert étteremben 2016. február 10-én.
MTI Fotó: Vajda János



A Fidesz frakcióvezetője jelezte: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a bürokrácia csökkentéséről beszél majd, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a földárverésekről és a birtokpolitika alakulásáról ad tájékoztatást, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a hulladékgazdálkodási rendszer átalakításáról szól, Balog Zoltán szakminiszter és a minisztérium államtitkárai az oktatás helyzetéről, a köznevelési kerekasztal üléséről számolnak be.

Pénteken a Fidesz elnöksége, és a frakciók kabinetjei üléseznek - tette hozzá.

Kósa Lajos kitért arra is: a Fidesz-frakció kezdeményezi, hogy a kormány - több nyugati ország példáját követve - még a nyári szünet előtt készítsen tájékoztatót a fiataloknak és a külföldre utazóknak, amely arról szólna, mire számíthatnak, ha külföldre utaznak. Erre azért van szükség, mert mára nagyon megváltoztak azok a körülmények, amelyekkel az unió országaiban találkozhatnak - fűzte hozzá.

Külön utalt ezzel a kiemelt biztonsági kockázatú francia labdarúgó Európa-bajnokságra, ahová vélhetően több tízezer magyar utazik majd el.



Kósa Lajos az ülés helyszínéről szólva megemlítette, hogy mindenképpen a Dunától keletre, sőt mindenképpen Miskolcra akartak jönni, mert Miskolc sikeres város, a szocialista nagyipar összeomlása után nagy mérvű fejlesztések valósultak meg, és a miniszterelnök az elsők között indította itt el a Modern városok programot.