Desmond Child magyar állampolgár lett

Különleges ünnepség helyszíne volt a magyar nagykövetség Washingtonban: Desmond Child amerikai zenész letette a magyar állampolgársági esküt. A kubai és magyar gyökerekkel rendelkező világhírű szövegíró olyan sztároknak írt világslágert, mint Jon Bon Jovi, Robbie Williams, Shakira vagy Katy Perry.

A magyar himnusz hangjával kezdődött Desmond Child világhírű dalszövegíró magyar állampolgársági ceremóniája a washingtoni magyar nagykövetségégen.

Az esküjét magyar nyelven mondta, a szöveget Szemerkényi Réka washingtoni nagykövet olvasta elő. Utána büszkén mutatta rokonainak az állampolgársági okiratot.

„Megígérem, az is az esküm része, hogy elmegyek Magyarországra, és segítek a magyar zenészeknek. Tapasztalataimat megosztva mindent elkövetek azért, hogy a magyar zene a világ élvonalába kerüljön" – mondta a világhíres zenész és dalszövegíró.

Desmond Child 1953-ban az Egyesült Államokban született, Floridában. Édesanyja kubai származású énekesnő, édesapja pedig báró Márfy Sándor volt. A Budapesten született nemes ízig-vérig magyar úr volt. A művész több mint negyven éve zenél, de dalszövegíróként aratta legnagyobb sikereit.

Magyar állampolgár lett a világhírű szövegíró, Desmond ChildTöbb mint 70 top 40-es slágere van, Jon Bon Jovinak, Robbie Williamsnek, az Aerosmithnek, de Shakirának és Katy Perrynek is írt számos világslágert.

Dalai 300 millió eladott lemezen hallhatók világszerte. Legnépszerűbbé vált dalát, a Livin' La Vida Locát Ricky Martin énekelte.





Az M1 tudósítójának adott exkluzív interjújában megígérte, megtanul tökéletesen magyarul, apja biztosan nagyon büszke rá, hogy már ő is magyar állampolgár.

„19 éves korom óta járok Magyarországra. Apám körbevitt egész Budapesten, voltunk a Gellért fürdőben és élveztük a cigányzenészek gyönyörű hegedűjátékát” - emlékezett vissza magyarországi élményeire.

A zenész 2008 óta tagja a Los Angeles-i Dalszövegírók Hírességek Csarnokának, nem titkolt szándéka, hogy ugyanilyet hoz létre Budapesten a világhírű magyar zenészeknek.