Kizuhant három gyerek egy menekültszállás ablakán

Három gyerek zuhant ki hétfőn este egy németországi menekültszállás ablakán. A német rendőrség nem hiszi, hogy baleset történt. A német sajtó szerint az első kihallgatások megerősítik a hatóságok szörnyű gyanúját.

Három gyerek zuhant ki hétfőn este egy menekültszállás ablakán a németországi Lohmarban. Kettő közülük súlyos sérüléseket szenvedett, a harmadik könnyebben megsérült.

A német a hatóságoknak még nem sikerült egyértelműen kideríteni, hogy mi történt. A rendőrségnek azonban az a szörnyű gyanúja, hogy a Szíriából menekült család feje dobta ki a gyerekeit az első emeletről - számolt be róla az n-tv.de német hírportál.

Hétfőn délután, egy szomszéd riasztotta a rendőrséget. Ő azt állítja, látta, hogy két gyermeket dobtak ki az ablakon.

Egy, 5 és 7 évesek

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, három gyereket találtak az épület oldalában. Egy egy éves gyerek könnyebb sérülést szenvedett, egy öt éves kisfiú és egy hét éves kislány azonban súlyos állapotban feküdt a földön.

A menekültszálláshoz több mentőautó érkezett, de  a gyerekeket végül egy helikopter vitte kórházba.



Őrizetbe vették az apát

A szemtanúk kihallgatása után a rendőrség őrizetbe vette a gyerekek apját. A 35 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy kidobta őket az ablakon.

A rendőrség szóvivője szerint a férfi nem tanúsított ellenállást, tettének oka azonban egyelőre nem ismert.

Mivel fennáll a gyilkossági kísérlet gyanúja, várhatóan a bonni gyilkossági csoport és a városi ügyészség veszi át az ügyet a helyi rendőröktől.