Rákbetegségben hunyt el Pierce Brosnan legjobb barátnője

A színész vigasztalhatatlan: producer barátnőjét szinte a testvéreként szerette. Beau St. Clair hosszú csatát vívott a rákkal.

Pierce Brosnan azok közé tartozik, akiket alaposan megpróbált az élet. Egykori feleségét, társát gyermekének édesanyját 1991-ben veszítette el - Cassandra Harris petefészekrákban hunyt el, akárcsak Brosnan nevelt lánya, Charlotte. És most úgy tűnik, mintha a múlt valamiképpen kísértene: a hét végén Brosnan legjobb barátnője, Beau St. Clair hunyt el ugyancsak petefészekrákban. A színész és Beau több mint 30 éve voltak barátok, nagyon közel álltak egymáshoz. Olyannyira, hogy Beau utolsó óráiban Brosnan is elbúcsúzott túle a malibui házban.

"Olyan volt számomra, mintha csak a testvérem lenne - írta Brosnan. Az én legkedvesebb barátom, Beau St. Clair január 9-én hunyt el, petefészekrákban. Hősiesen harcolt ezzel az alattomos betegséggel tíz éven át..."

Beau St. Clair és Pierce Brosnan, Fotó: AFP

Beau St. Clair és Pierce Brosnan, Fotó: AFP



Beau nemcsak barátja, de közeli munkatársa is volt a színésznek. Többek között A Thomas Crown ügy, a Matador és az Evelyn című filmek társproducere is volt Brosnan mellett.

"Beau Marie gyönyörű nő volt minden értelemben. Stílusa volt, humora, intellektusa , jó szíve, ami örökre hiányozni fog nekem. Az, hogy színészként élhessen az ember és elkészítse azokat a filmeket, amelyek megérintik az emberek szívét - a legnagyobb ajándék. Úgy érzem, kiváltság volt, hogy együtt dolgozhattunk, a filmkészítéssel pedig valóra vált az álmunk. Beau Marie hiányozni fog mindenkinek, akik elég szerencsések voltak ahhoz, hogy ismerhessék" - írta megemlékezésében Pierce Brosnan.