Menekültszállásokon csöngött a lopott telefon

A nők ellen Kölnben elkövetett szilveszteri támadásokkor ellopott mobiltelefonok némelyikét menekültszállásokon, vagy azok közelében lelték fel - közölte a Spiegel Online német hírportál pénteken.

A kölni nyomozóknak sikerült  bemérniük néhány ellopott mobiltelefon helyét.  Több esetben a nyomok  menekültszállásokhoz, illetve azok közvetlen környezetéhez vezettek.



Csütörtökig mintegy 200 - javarészt nők által tett - feljelentés érkezett a német hatóságokhoz a kölni pályaudvar környékén elkövetett támadások kapcsán - olvasható a hírportálon. Sok feljelentést szexuális zaklatás miatt tettek.

A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni.

Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint  a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak". Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.