Műfenyő kontra igazi - melyiket válasszuk?

A műfenyőre szavazók sokszor környezet- vagy természetvédelmi szempontok miatt nem vesznek valódi fát, azt azonban tudni kell, hogy a karácsonyi fenyő éppolyan termesztett növény, mint a vágott virág, annyi különbséggel, hogy a vízkereszt után kirakott fákat fel is dolgozzák, biomasszaként hasznosítják.

A műfenyők újrahasznosítására is van lehetőség, ám ha azt mellőzik, maradványaik évekig szennyezik a környezetet. Ráadásul a „fa” fenyő jóval több munkahelyet termet, mint földgázból készült társa. Zalában már javában tart a kitermelés.
Hallgassa meg összeállításunkat!

Már igazi nagyüzem van a zalai úgynevezett fenyős falvakban. Miközben sorra hagyják el a településeket a fákkal megrakodott kamionok, azok is serénykednek, akik maguk fogják árusítani a fenyőket az ország valamelyik piacán.

A fák közül a hagyományos lucnak van a legjobb illata és ez a legolcsóbb is. Sem az ezüstfenyőtől, sem az árban talán a legdrágább nordmann fenyőtől nincs igazán karácsonyillat a lakásban. A különlegességek közül kedvelt még a douglas és a feketefenyő, valamint a konkolor.
Hallgassa meg összeállításunkat!

Idén az időjárás kedvezett a fenyőfák kitermelésének. Az árusok szerint, ha már korábban megvesszük a fát, érdemes otthon kibontani és hűvös helyen tárolni.