Bocsánatkérést vár a Jobbik

A Jobbik szerint a Fidesznek bocsánatot kellene kérnie azoktól a politikai pártoktól és politikusoktól, akik tenni kívántak a gyermekéhezés felszámolásáért - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György.

A képviselő hozzátette, ha a Fidesz nem kér bocsánatot, akkor feljelentést kellene tennie a Groupama Biztosító ellen, mert a cég támogatóként csatlakozott egy rádióadónak a gyermekéhezés elleni kampányához. Ha nincs gyermekéhezés - amit a Fidesz állít -, akkor ezzel a kampánnyal becsapják az embereket, és egy nem létező ügyre kérnek pénzt - érvelt.

A politikus hangsúlyozta, hogy a Groupama Biztosító a ferencvárosi labdarúgó-stadion névadó támogatója is, a klub elnöke pedig Kubatov Gábor, aki annak a Fidesznek pártigazgatója, amelynek frakcióvezetője, Kósa Lajos azt mondta, hogy "gyermekéhezésről beszélni primitív politikai kampány". Hozzátette, hogy Kósa Lajos mellett a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter, valamint a fideszes Selmeczi Gabriella is "elítélte" a gyermekéhezés ellen fellépni kívánó ellenzéki pártokat, és tagadták a probléma létét.



Eközben a Tárki azt mutatta ki, hogy ötvenezer gyermek tartósan éhezik, a Gallup által megkérdezettek 47 százaléka pedig azt mondta, hogy van olyan helyzet, amikor nem tudják megvenni a gyermekeik számára szükséges élelmiszereket - emelte ki Szilágyi György.