Nyolc év fegyházat kapott az exrendőr szemérem elleni erőszak miatt

Az első fokú döntést helybenhagyva jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélt egy volt rendőrt felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszak, illetve annak kísérlete miatt a Zalaegerszegi Törvényszék kedden - tájékoztatta a bíróság sajtószóvivője az MTI-t.

A zalai vádlott 2011 novemberében ittas állapotban szexuálisan közeledett kiskorú gyermeke náluk vendégeskedő iskolatársához. A fiú ellenkezett, többször is megütötte a férfit, megpróbált elmenekülni, majd az ágy alá bújva töltötte az éjszakát - közölte Beznicza Árpád.

A Zalaegerszegei Járásbíróság a nyilvánosság kizárásával tárgyalt ügyben első fokon ez év áprilisában hozott ítéletet.

A férfit vádolták azzal is, hogy 2012 tavaszán egy kiskorú kislányhoz közeledett hasonló módon. A sértett édesanyja és a vádlott között szerelmi viszony alakult ki, a férfi többször is vigyázott a gyermekre. Egy éjszaka zaklatta az alvó gyereket, a felébredő kislány megijedt, felkelt, és amikor a vádlott elaludt, kimászott az ablakon.

A vádlott tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését, védekezésében a gyermeki fantázia szüleményének nevezte a sértettek által elmondottakat.

A bíróság a kétséget kizáróan hitelesnek tekintett sértetti vallomások, a tanúvallomások, a szakértői vizsgálatok, a vélemények és a bizonyítékok alapján a vádirattal egyező tényállást állapított meg. Súlyosító tényezőként értékelte, hogy a vádlott rendőrként követte el a cselekményeket, és ezzel megingatta a rendőrségbe vetett közbizalmat.

Az első fokú döntés ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így került az ügy a Zalaegerszegi Törvényszék tanácsa elé. A törvényszék helybenhagyta az első fokon született döntést, az ítélet jogerős.