Több tucat gyereket mentettek ki a tengerből

Kétszázhuszonkét bevándorlót - köztük 65 gyereket és 41 nőt - mentett ki az Égei-tengerből a török parti őrség vasárnap.

Az Anadolu hírügynökség hétfői jelentése szerint a mentőakciót a törökországi Balikesir tartomány partjainál, Ayvalik város közelében hajtották végre. A menekültek a görögországi Leszbosz szigetére tartottak négy csónakkal. Az egyik túlzsúfolt csónak felborult, mielőtt elérte a Törökországhoz tartozó Maden-szigetet. A török parti őrség kimentette a vízből az utasokat, illetve a fedélzetére emelte a másik három csónakban lévő embereket is.

A migránsok között szíriaiak, palesztinok, tibetiek és indiaiak is voltak. A Balikesir partjainál fekvő Cunda-szigetre szállították őket, egy gyereket pedig kórházba vittek, mert beteg volt.



A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint októberben több mint 220 ezer migráns érkezett Görögországba a tengeren, és több mint 220-an vízbe fulladtak Görögország és Törökország partjai között. Év eleje óta mintegy 653 ezren keltek át Görögországba, és 512-en meghaltak az Égei-tenger térségében.