Valósággá vált tündérmesék - akik hercegnék vagy hercegek lettek az esküvőjük révén

Nem kell uralkodói családba születnie ahhoz, hogy igazi tündérmesébe illő életet élhessen. Elég, ha szerencsés a szerelemben.

Míg sokaknak valóban tündérmesének tűnhet, ha valaki egy herceg vagy épp hercegnő mellett lel rá az igaz szerelemre, akad rá példa, több is , amikor tényleg valósággá vált ez az álom. Napjainkban már nem olyan szigorúak az uralkodócsaládok szabályai, így aztán, ha valaki, legyen az akár maga a trónörökös, rátalál a nagy Ő-re, az sem számít, ha közrendű családból származik a kiválasztott.

A legismertebb példa erre Katalin hercegné, azaz Catherine Middleton, akinek a családja jómódú ugyan, de vagyonát partikellékekkel foglalkozó cégből hozta össze. Katalin, miután megszerezte diplomáját, a Jigsaw divatcégnél lett a kiegészítők beszerzője, mely poszt az ő királyi fensége, Cambridge hercegnéje, Strathearn grófnéja, Carrickfergus bárónéja címhez képest valóban nem olyan előkelő foglalkozás.

1956. január 5-én a Pennsylvania állambeli Philadelphiában készített kép Grace Kelly amerikai színésznőről és a vőlegényéről, III. Rainier monacói uralkodó hercegről. A Kellyről szóló Grace of Monaco című filmmel nyitják meg 2014. május 14-én a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált. (MTI/AP)

1956. január 5-én a Pennsylvania állambeli Philadelphiában készített kép Grace Kelly amerikai színésznőről és a vőlegényéről, III. Rainier monacói uralkodó hercegről. (Fotó: MTI/AP)



Az uralkodócsaládokban nem Vilmos herceg nősülése volt az első, amely a hagyományoknak teljesen ellentmondott, gondoljunk csak Grace Kelly színésznőre, akinek III. Rainer monacói herceggel kötött házassága valóságos reménycsillag volt a hercegnői posztra ácsingózó lányok számára.

Charléne monacói hercegné

Nem is kell Monacótól távolabbra tekintenünk, hogy újabb hasonló példát találjunk, hiszen a hollywoodi színésznő fia, Albert herceg is rangon alul nősült, egy a dél-afrikai olimpikon úszónőt, Charléne Wittstockot választotta élete társának. Albertről sokáig azt rebesgették, hogy a másik nem iránt is érdeklődik, de miután évtizedeken át tartó facérság után oltár elé vezette édesanyja hasonmását, elült a szóbeszéd. A hercegnek azóta örökösei is születtek, Charléne tavaly ikreknek adott életet, akik a legtündéribb babák címét viselik a médiában György herceg és Sarolta hercegnő után. 


II. Albert herceg, feleége Charlene hercegné és az ikrek. (Fotó: MTI/EPA)

II. Albert herceg, feleége Charlene hercegné és az ikrek. (Fotó: MTI/EPA)



Viktória svéd királyi hercegnő


Na, a svédeket aztán tényleg nem érdeklik a tradíciók, náluk, mondhatni, hagyomány, hogy közrendű párt választanak maguknak a hercegek és hercegnék. A jelenlegi uralkodó, XVI. Károly Gusztáv svéd király felesége, Szilvia királyné példának okáért német származású tolmácsnő volt, amikor összeismerkedett férjével. A jól bevált hagyományt folytatta legidősebb gyermekük, Viktória svéd királyi hercegnő is, aki Daniel Westling fitneszterem-tulajdonoshoz és trénerhez ment hozzá még 2010-ben. Danielnek nem volt nehéz Viktória kegyeibe férkőznie, hiszen hosszú ideig ő edzette a fiatal hercegnőt. Házasságuk után a férj megkapta a Västergötland hercege címet.

Viktória svéd koronahercegnő és férje, Daniel Wresling. (Fotó: Getty Images Entertainment)

Viktória svéd koronahercegnő és férje, Daniel Wresling. (Fotó: Getty Images Entertainment)



Ő királyi fensége Sofia värmlandi hercegné

Maradva a svéd uralkodói családnál Károly Fülöp botrányesküvője is toplistás, ami nem csoda, hiszen ő egy svédországi valóságshow-szereplőt vett el, aki korábban inkább vetkőzött, mintsem elegáns ruhákban jótékonykodott. Sofia Hellqvisttel való kapcsolata hatalmas sajtóvisszhangot okozott. Európa legsármosabb hercegének választottját épp emiatt nehezen fogadta be a család, na meg persze a nép is. Az egykori modell aztán az elmúlt években ügyesen belopta magát mindenki szívébe, és a megbélyegző jelzők is szép lassan lekoptak róla. Többévnyi jegyesség után végül idén júniusban Katalin és Vilmos lagzijához hasonló lakodalmat csaptak az ifjú pár tiszteletére Stockholmban. Fülöp és Sofia egyébként első gyermeküket várják.

Károly Fülöp svéd királyi herceg és felesége, Sofia Hellqvist. (Fotó: MTI/EPA)

Károly Fülöp svéd királyi herceg és felesége, Sofia Hellqvist. (Fotó: MTI/EPA)



Mette-Marit Tjessem Höiby hercegné

A leginkább viharos múlttal rendelkező hercegné kétséget kizáróan Mette-Maritt, Haakon norvég koronaherceg felesége, aki 2001-ben mondta ki a boldogító igent az oslói katedrálisban. A trónörökös választottja egyedülálló anyaként nevelte kisfiát, antropológiahallgató volt az egyetemen, emellett pincérnőként dolgozott a megélhetésért. A norvégok a menyegző előtti napokig nem támogatták a frigyet, de miután Mette-Maritt könnyeivel küszködve gyónta meg bűnös múltját, mindenki megenyhült. A hercegné egyébként sosem ismerte be, hogy valaha kábítószert használt, bár a férfit, akitől házasságon kívül született a gyermeke, drogbirtoklásért tartóztatták le korábban. A párnak szerencsére megadatott a happy end, hiszen két közös gyermekük született, Ingrid Aleksandra és Sverre Magnus, és a korábbi ellenérzések után a trónörökös neje majdnem olyan közkedvelt lett Norvégiában, mint Angliában Katalin hercegné.

Haakon norvég trónörökös és újdonsült felesége, Mette-Maritt hercegné. Fotó: MTI/EPA

Haakon norvég trónörökös és újdonsült felesége, Mette-Maritt hercegné. (Fotó: MTI/EPA)



Letizia, Spanyolország királynéja

A szeptember 11-i terrortámadás tudósítójaként hírnevet szerző Letizia Ortiz szintén közrendű család gyermeke. A sikeres riporter elvált nőként ismerkedett meg Fülöppel, a spanyol herceggel. A trónörökös választottja fiatalon ugyanis már volt házas, hozzáment irodalomtanárához, mely frigy igencsak kérészéletűnek bizonyult. A pár 11 évvel ezelőtt kelt egybe Madridban, annak ellenére, hogy sem a szülők, sem a spanyolok nem támogatták. A sajtóban állandó téma volt Letizia soványsága, illetve szépészeti beavatkozásairól is folyamatosan cikkeztek a lapok. Annak ellenére, hogy mindenki karrieristának tartotta, ügyesen beilleszkedett az uralkodói családba, férje trónra lépése után pedig ő lett ő királyi felsége Letizia, Spanyolország királynéja. Fülöpnek és nejének két közös gyermekük született, Eleonóra és Zsófia. A királyné a mai napig szívesen jár moziba vagy koncertekre, ezzel is megmutatva a népnek, hogy neki is joga van a magánélethez.

Fülöp spanyol trónörökös és felesége, Letizia hercegnÉ Vilmos Sándor új holland király beiktatási ünnepségére érkezik az amszterdami Nieuwe Kerk-székesegyházban 2013. április 30-án. (MTI/EPA/Pool/Peter Dejong)

Fülöp spanyol trónörökös és felesége, Letizia hercegnÉ. Fotó: (MTI/EPA/Pool/Peter Dejong)