Újabb részletek a TEK-akcióról

Panaszt tett gyanúsítotti kihallgatása és őrizetbe vétele miatt az a férfi, akinek autójában géppisztolyokat, hangtompítókat és lőszereket talált a Terrorelhárítási Központ egy hete. Az M1 Híradó úgy tudja: a panaszt a Fővárosi Főügyészség elutasította. Közben kiderült, hogy a szélsőséges nézeteiről ismert férfi korábban Szlovákiában vásárolt lőszereket akart Magyarországra behozni. A kommandósok azért rohanták le, mert információik voltak arra, hogy társával támadásra készültek.

Éppen a IX. kerületi rendőrkapitánysággal szemben lakik az a férfi, akinek autójában géppisztolyokat, hangtompítókat és nagy mennyiségű lőszert találtak a Terrorelhárítási Központ munkatársai múlt hét szombaton.

Az M1 Híradó értesülése szerint a 62 éves férfi az egyik szélsőjobboldali szervezet tagja, és rendszeres résztvevője szélsőséges tartalmú internetes fórumoknak.

Bodnár Zsolt, a Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettes elmondta, a férfit és gödöllői társát már egy ideje megfigyelés alatt tartották.

Az akcióban a TEK egy Skoda gyártmányú, cseh sorozatlövő fegyvert és egy Skorpió géppisztolyt is talált. A szakértő szerint a fegyverek kedvelt eszközök az alvilágban és a terroristák között.

A lefoglalt géppisztolyokat szakértők vizsgálják. Arra keresik a választ, hogy a fegyverek honnan származnak és követtek-e el velük korábban bűncselekményeket.

A Híradó kereste a rendőrséget, de az ORFK szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket.