Nem adja fel az Együtt a nyírbogáti ügyet

Ismét Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul az Együtt - a Korszakváltók Pártja Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő polgármesteri végkielégítése miatt - közölte Pataki Márton elnökségi tag sajtótájékoztatója után szombaton az MTI-vel.

Elmondása szerint Simon Miklós korábban Nyírbogát polgármestere volt, majd összeférhetetlenség miatt nem indult újra a választáson és felesége lett a polgármester, akinek vezetése alatt végkielégítést szavazott meg neki a képviselő-testület. Az Együtt az ügyészséghez fordult, ahol először nem állapítottak meg bűncselekményt, majd a párt Polt Péterhez fordult, ezt követően a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ügyészség felülvizsgálta álláspontját. Legutóbbi határozatában azt mondta ki, hogy törvénytelen volt a kifizetés, de bűncselekmény nem történt.

Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő, Nyírbogát volt polgármestere. MTI Fotó: Balázs Attila

Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő, Nyírbogát volt polgármestere. MTI Fotó: Balázs Attila



Pataki Márton azt mondta, nem fogadják el ezt az álláspontot sem, ezért újra Polt Péterhez fordulnak. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy sajtóhírek szerint Simon Miklós visszafizette végkielégítését. Az Együtt ugyanakkor továbbra is azt várja a Fidesztől, hogy zárja ki soraiból a képviselőt.



Simon Miklós korábban az őt ért vádakra reagálva azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy "politikai hisztériakeltés" folyik az ügyben, a végkielégítést jogszerűen fizették ki neki, a kormányhivatal is jogszerűnek minősítette a döntést.