A magyar parlament korábbi döntéseit kell szem előtt tartani - frakcióvezetői egyeztetést tartott Orbán Viktor

Olyan megállapodásra van szükség Brüsszelben, amely a bevándorlás ügyében szem előtt tartja az Országgyűlés korábbi döntéseit, valamint az európai és a magyar érdekeket - ebben valamennyi frakcióvezető egyetértett, aki részt vett az Orbán Viktor miniszterelnök által szombat délelőttre összehívott egyeztetésen.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a kormányfő fontosnak tartotta, hogy a vasárnapi rendkívüli török-EU-csúcs előtt tájékoztassa a magyar parlamenti képviselőcsoportok vezetőit, és kikérje a véleményüket.

Orbán Viktor miniszterelnök (k) a parlamenti pártok frakcióvezetőivel egyeztet a vasárnapi rendkívüli EU-csúcson képviselendő magyar álláspontról a kormányfő országházi dolgozószobájában. (MTI-Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Árvai Károly)



A miniszterelnök dolgozószobájában tartott egyeztetésen az MSZP frakcióvezetője - a szombati pártkongresszusra hivatkozva - nem vett részt, és a helyettesítés felkínált lehetőségével sem kívánt élni - mondta EL a sajtófőnök.