Bekamerázzák a településeket a migránsok miatt

Támogatást kaphatnak a migránshelyzet kezelésében részt vevő települések - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az M1-en. Pogácsás Tibor elmondta: folyamatban vannak a kifizetések, a pénzből több település a biztonságikamera-rendszerét fejlesztheti.

Az államtitkár beszélt arról is: a kvótarendszer bevezetése esetén az önkormányzatok szembesülnének közvetlenül annak hatásával, a települések azonban nincsenek erre felkészülve. Komoly feszültséggel járna megtalálni, mely területen és milyen formában lehetne elhelyezni migránsokat - mondta.

Nem a kvótára 

Pogácsás Tibor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában leszögezte: Magyarországon nem érvényesülhet a kötelező betelepítési kvóta, „ezt a megoldást elutasítjuk”, a magyar kormány ebben határozott - fogalmazta meg.

Úgy vélekedett, a kvóta meghívó a migránsoknak Európába, azt üzeni, hogy ha már eljutnak ide, majd valamelyik országban úgyis elhelyezik őket. Nem lesz tartós sem, hisz a bevándorlók kivárják majd a megfelelő alkalmat, és elmennek a gazdagabb uniós tagállamokba - vetítette elő.

Megjegyezte azt is, hogy nagy tömegeket érintő, működő integrációs példa sehol nincs Európában. A feszültségek mindenhol érezhetőek, hisz más kultúrák, hagyományok, családmodellek találkoznak - húzta alá.
Hallgassa meg!