Balog Zoltán: építkezni csak együtt lehet

Építkezni csak együtt lehet, a közös munka, eszmecsere feltétele pedig a bizalom - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy miskolci konferencián. Az idők jelei című vitaanyagot bemutató fórumon, amelyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre szervezett, Balog Zoltán úgy fogalmazott: a vitaanyag egyfajta iránytű és tükör.

Megmutatja, hogyan látja a keresztény értelmiség a kormány munkáját - mondta a miniszter, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke. Balog Zoltán hangsúlyozta, hogy csak akkor lehet sikeres a kormány munkája, ha megvan körülötte a bizalom, és együtt halad a hasonló értékeket képviselőkkel. A miniszter bejelentette, hogy jövőre az állam 300 millió forinttal támogatja a miskolci Bartókplusz Operafesztivált.



Osztie Zoltán római katolikus pap, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke elmondta: a kiadványt előkészítő munka során a megkérdezettek 661 olyan problémát jelöltek meg, amelyekbe nap mint nap beleütköznek. Az egyházi életben tapasztalható problémákról szólva kiemelte: lelki megújulásra van szükség a papság, a szerzetesek és világi munkatársaik kiválasztásában és képzésében.

Miskolc, 2015. november 26. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) elnöke Az idők jelei című vitaanyagot bemutató kerekasztal-beszélgetésén, amelyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, az MPEE és a Professzorok Batthyány Köre tartott Miskolcon, az Avasi Gimnáziumban 2015. november 26-án. MTI Fotó: Vajda János



Záborszky Kálmán, a Professzorok Batthyány Körének tagja annak a véleményének adott hangot, hogy a mai rendszerben - a hajszolt oktatási menetben - rosszul járnak a tehetségek, mert nem tudnak kibontakozni, és rosszul járnak a gyengébb képességű diákok is, mert behozhatatlanul lemaradnak. "Struktúraváltásra lenne szükség" - mondta.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta, a vitaanyag a magyarság sorskérdéseivel foglalkozó témákat ölel fel, és irányt mutat a közösségek, a nemzet és a család vonatkozásában.