Kitüntetéseket adott át Kövér László Hágában

A Kárpát-medencei és a hollandiai magyarság érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntette ki Kaposvári Györgyöt, valamint a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adta át Leo Elshout részére Kövér László, az Országgyűlés elnöke hivatalos hágai látogatása keretében szerdán.

A házelnök a hollandiai magyar közösség életében betöltött meghatározó szerepe, valamint a szegény sorsú erdélyi magyarok támogatása érdekében végzett munkája elismeréseként adományozta a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést Kaposvári György mérnök, ipari formatervező, a Stichting Helpende Hulp és a Stichting Hulp aan Roemenie segélyszervezetek tagja részére.



A rendezvényen Szijjártó Orsolya hágai magyar nagykövet laudációjában elmondta, hogy a díjazott aktív tagja a lakóhelyén alakult segélyszervezeteknek, amelyek rendszeresen küldenek szállítmányokat Erdély magyar lakta területeire. Kaposvári György az adományozó levelek fordításával, a segélyként küldött eszközök használatának részletes magyar nyelvű, rajzos ismertetésével mintegy összekötő kapocsként működik a segélyszervezetek és a rászorulók között.

A másik díjazott, Leo Elshout, a Kárpát-medencei és a hollandiai magyarság érdekében végzett szerteágazó tevékenysége és aktív társadalmi szerepvállalása, valamint karitatív szolgálatai elismeréseként kapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Kövér László házelnöktől.

Esztergom, 2015. november 20. Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Magyar Zarándokút Egyesület évzáró konferenciáján az esztergomi Szent Adalbert központban 2015. november 20-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka



A díjazott éveken át tartó jótékonysági munkájával érdemelte ki a magas kitüntetést: gyűjtéseket szervezett többek között Magyarországra, Szlovákiába és Kárpátaljára - mondta el laudációjában a nagykövet a hágai magyar nagykövetségen.

Kövér László házelnök háromnapos hivatalos látogatáson vesz rész Ankie Broekers-Knol, a holland Szenátus elnökének meghívására Hágában.