Négy gyanús külföldit vett őrizetbe a szlovák rendőrség

Közel húsz külföldit előállított és négyükt őrizetbe vette a szlovák rendőrség a múlt pénteki párizsi merényletekkel összefüggésben bevezetett szigorított biztonsági ellenőrzések keretében - jelentette be az ország belügyminisztere csütörtöki pozsonyi sajtótájékoztatóján.

Az előállítottak többsége illegális bevándorló, négyük esetében azonban más tényezők adódtak - közölte Robert Kalinák.

A négy őrizetbe vett személy közül kettőnek nem tisztázódott a személyazonossága. Kalinák szerint Franciaországból érkeztek Szlovákiába, és akkor fogták el őket, amikor elhagyni készültek az országot, de kiderült, hogy hamis bolgár útlevelük van. A pozsonyi Pravda értesülései szerint két férfiról van szó, nagy mennyiségű készpénzt is találtak náluk. A szlovák belügyminiszter elmondta: e két őrizetbe vett személy nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel.



A további két őrizetes egyike algériai állampolgár, és a kelet-szlovákiai Smizany település közelében lévő romatelepen fogták el, a másik pedig szaúd-arábiai. Ez utóbbit hosszabb ideje figyelték a szlovák rendőrök, és azután csaptak le rá, hogy saját kezűleg készített drónokkal kezdett kísérletezni. Az illető korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.