Több mint húsz lehet a külföldi áldozatok száma Párizsban

Az eddigi adatok szerint a pénteki párizsi merényletek halálos áldozatainak majdnem hatoda külföldi állampolgár volt, mások mellett belgák, chileiek, portugálok is életüket vesztették a támadásokban.

Több mint húsz külföldi veszthette életét a Párizsban péntek este elkövetett merényletekben, amelyek az eddigi adatok szerint összesen 129 ember életét követelték. A sebesültek száma 352, közülük sokan életveszélyes állapotban fekszenek kórházban, így félő, hogy még tovább növekszik a halálos áldozatok száma.

A párizsi Bataclan rendezvényterem közelében sír egy nő 2015. november 15-én, két nappal a francia fővárosban elkövetett merényletsorozat után. (MTI/EPA/Julien Warnand)



Az eddig ismertté vált adatok szerint a külföldi halottak között 3-3 belga, spanyol és chilei, 2-2 portugál, román, tunéziai, algériai és mexikói, valamint 1-1 német, brit és mexikói állampolgár szerepel. Közülük többen kettős állampolgárok: a három belga közül egy török származású, egy pedig francia állampolgársággal is bír. Az egyik portugál halottnak ugyancsak volt francia állampolgársága is. A két mexikói egyike, a 23 éves Nohemi Gonzalez amerikai állampolgár is, egy kaliforniai egyetem cserediákjaként tartózkodott Párizsban és decemberben tért volna haza.



A sebesültek között több amerikai van, pontos számuk azonban nem ismeretes. Két brazil állampolgár is megsebesült péntek este, de már egyiküket kiengedték a kórházból.

A svéd külügyminisztérium meg nem erősített információi szerint egy fiatal svéd nő is meghalt, egy másik svéd állampolgár pedig megsebesült a merényletekben. Az olasz hatóságok és a szülők nem erősítették meg, de egy 28 éves olasz egyetemista lány is meghalt, legalábbis ismerősei ezt írták a Twitteren. A hivatalos adatok szerint három holland megsebesült, közülük kettő állapota súlyos.