Nyomoznak a józsefvárosi MSZP-s feketekassza ügyében

Nyomozást indított a NAV a józsefvárosi MSZP-s feketekassza ügyében számvitel rendjének megsértése és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - írja a Magyar Idők szerdai számában.

Az eljárást a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatja le ez év december 2-ig, amelyet szükség esetén az eljáró bűnügyi igazgatóság meghosszabbíthat. A lap beszámolója szerint ismeretes, hogy október elején feljelentéskiegészítést rendelt el a NAV a VIII. kerületi MSZP-s úgynevezett feketekassza ügyében. A feljelentéskiegészítés határidejét a NAV november 1-jéig meghosszabbított.

Komássy Ákos, az MSZP VIII. kerületi elnöke. MTI Fotó: Kovács Attila

Komássy Ákos, az MSZP VIII. kerületi elnöke. MTI Fotó: Kovács Attila



A lap emlékeztetett a birtokába jutott hangfelvételre, amelyen az MSZP józsefvárosi szervezetének februári tanácskozásán Komássy Ákos kerületi elnök arról beszélt az MSZP pártigazgatójának, Katona Tamásnak, hogy 2014-ben a szervezet "feketekasszájából" finanszírozták azokat a kiadásaikat, amelyeket nem tudtak bizonylattal fedezni. Köztük, a szervezet személyi kiadása, illetve bizonyos kampánykiadások is.



Egy magánszemély és a Fidelitas is feljelentést tett a józsefvárosi feketekassza ügyében.