Magyar startup újabb nagy dobása: WheelChallenge

A többszörös díjnyertes magyar startup, a Route4U csapata azon dolgozik, hogy megkönnyítsék a mozgáskorlátozottak helyzetét a városi közlekedésben.

A csapat által fejlesztett mobil térkép pontosan megmutatja azokat az útvonalakat, amelyek könnyen és akadálymentesen használhatóak kerekesszékkel vagy akár babakocsival. Hazánk akadálymentességének minél előbbi feltérképezéséhez a Route4U útjára indította a WheelChallenge nevet viselő kezdeményezést, melynek célja, hogy a társadalom összefogásával, járó embereket is bevonva mérjék fel Magyarország településeinek helyeit (boltok, éttermek, kávézók, hivatalok), ezzel segítve a kerekesszékeseket, babakocsisokat és a mozgásukban korlátozottakat.

WheelChallenge

A projekt népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy négy nap leforgása alatt 85 településen, több mint 700 helyet minősítettek a résztvevők. A szervezők célja, hogy közös erővel mérjenek fel tízezer magyarországi helyet a lehető legrövidebb idő alatt.

A kezdeményezés Facebook ismerősök kihívásával terjed, így folyamatosan új résztvevők csatlakoznak a mozgalomhoz és adnak meg akadálymentességi információkat egyre több településen belül. Aki szívesen részt venne a WheelChallenge-ben, ide kattintva jelentkezhet.