Megtalálták a tizenhárom éve elkóborolt kislány szüleit

A kislány az egyik legjobban őrzött határon sétált át, máig tisztázatlan körülmények között.

Az immár a húszas éveinek elején járó Geeta nagyjából 11 éves lehetett, amikor máig tisztázatlan körülmények között átkelt a világ katonailag egyik legjobban ellenőrzött határán. A siketnéma lány mutogatással idézte fel, hogy annak idején robbanás történt, és ő leszegett fejjel menekült a fegyveresek elől.

Geeta, a siketnéma elveszett lány, hétfőn érkezett Újdelhibe. Fotó: Rex Features

Geeta, a siketnéma elveszett lány, hétfőn érkezett Újdelhibe. Fotó: Rex Features



Geeta először egy lahori gyermekotthonba került, ahol a Fatima nevet kapta, majd idővel sikerült elmagyaráznia, hogy Indiából és nem Pakisztánból származik. Az alapítvány munkatársai pedig nem adták fel a reményt, hogy idővel megtalálják a kislány szüleit, folyamatosan kerestették a családot.

Hétfő reggel, 13 évvel a történtek után pedig Geeta végre a karacsi repülőtér felé vette az irányt, hogy Újdelhibe repüljön. "Egy lánygyermek ma hazatér. Geeta az Edhi Alapítvány munkatársainak kíséretében érkezik Újdelhibe" - írta Twitter-bejegyzésében az indiai külügyminisztérium szóvivője, arra a pakisztáni jótékonysági szervezetre utalva, amely az elmúlt években a lányról gondoskodott.

"Geeta 13 évet töltött velünk. Most itt az ideje, hogy hazatérjen" - mondta Faisal Edhi, a szervezet alapítójának fia. A lány egy Bihár állambeli családdal fog találkozni, amelyet sajátjaként azonosított a pakisztáni indiai nagykövetség által küldött fényképek alapján. Edhi szerint vizsgálatokat fognak végezni annak megállapítására, hogy valóban Geeta családját találták-e meg. "Amennyiben a DNS-tesztek nem mutatnak egyezést, a hatóságok tovább folytatják a keresést a lány családja után".