Baba-mama webáruház lett az Ország Boltja

Az idén ötödik alkalommal mérkőztek meg a magyarországi webáruházak az Ország Boltja versenyben, amelyet az Árukereső.hu online ár-összehasonlító oldal még júliusban indított el, az év legjobb webáruházának járó díjat idén a Pihe-Tex bababolt vehette át - közölte az Árukereső.hu az MTI-vel.

Az idei versenyben összesen 818 webáruház vett részt, 31 százalékkal több, mint tavaly. Az Ország Boltja versenyben a webshopok két kategóriában külön-külön és együtt is indulhattak: népszerűségi kategóriában 402, a minőségi kategóriában pedig 630 webáruház mérte össze szolgáltatásait. A minőségi kategóriába csak azok a boltok a jelentkezhettek, amelyek az Árukereső Megbízható Bolt programjának is a résztvevői - tették hozzá.

 

A vásárlók a népszerűségi kategória résztvevőire szavazhattak, az idén több mint 110 e

Illusztráció. (MTI/EPA/Sedat Suna)

Illusztráció. (MTI/EPA/Sedat Suna)



zer szavazat érkezett, ami 32 százalékkal haladta meg a tavalyit - írták. Kiemelték: Magyarországon az e-kereskedelmi forgalom évente 20-25 százalékkal bővül és ma már a teljes magyar lakosság egynegyede, több mint 2,3 millió ember vásárol az interneten.



Az Árukereső.hu ár-összehasonlító oldal 2004 óta több millió vásárlásban segítette már a felhasználókat és a boltokat. A látogatók közel 1900 webáruház, 6,5 millió terméke közül válogathatnak az oldalon.