Visszavonta a haramot a Magyar Iszlám Közösség

Közleményben vonta vissza "haram" felszólítását a Magyar Iszlám Közösség. Reméli, sikerül helyreállítani a korábbi jó viszonyt a kormánnyal.

A Magyar Iszlám Közösség közleményben fejezte ki örömét, hogy Orbán Viktor már több alkalommal bel-és külföldön kiállt a hazai muszlimok mellett, valamint nyilatkozatot tett az iszlamofóbia ellen. A közösség ezt jó és meghatározó alapnak tekinti egyházuk és a hazai muszlimok kormánnyal való jó viszonyának helyreállításához.



Jelzi a közösség: "Egyházunk önkéntes társadalmi szerepvállalása jóval nagyobb, mint híveinek száma, mivel ezzel is bizonyítjuk, hogy törvénytisztelő, hazánk hagyományait, múltját tiszteletben tartó közösség vagyunk, amely ismeri Magyarország muszlim hagyományait, történelmét is. Továbbra is részt kívánunk venni honfitársaink megsegítésében, az iszlám országokkal való kapcsolattartásban, a fejlődés segítésében."

"Haram" felszólítását is visszavonja, remélve, hogy a gyakorlatban is megmutatkozik az együttműködési és párbeszéd készség.

Emellett két hónapon belül várják Balog Zoltán minisztert egy látogatásra a budapesti mecsetbe, "ahol még nem járt sem államtitkár, sem miniszter".