Még lehet jelentkezni az Év Honlapja-pályázatra

A 14. alkalommal meghirdetett pályázatra október 31-éig lehet leadni a nevezéseket. A weboldalakat neves szakmai zsűri értékeli.

A pályázat évről évre egyre népszerűbbé vált, nemcsak a nevezők száma, hanem a megpályázható kategóriák mennyisége is fokozatosan növekedett.

„Az indulásnál, 2001-ben még csak 3 kategóriát hirdettünk meg, a pályázók száma pedig 50 körül volt. A következő években – a tapasztalatok alapján – folyamatosan bővült a kategóriák és a pályázók száma. Az áttörést 2005 hozta meg, amikor már 10 kategóriában értékeltük a 145 pályázó honlapot. Tavaly év végén már 300 pályázó indult 25 kategóriában” – foglalja össze az az Év Honlapja díjjal kapcsolatos statisztikai adatokat Eszes István zsűrielnök.

Kecskemét, 2014. október 20. Diákok dolgoznak az új számítógépeken az Arany János Általános Iskola informatikai termében 2014. október 20-án. Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az iskolában tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy 30 ezer új informatikai eszközt telepítenek iskolákba, majd átadta az elsők között üzembe helyezett gépeket. (MTI-fotó: Ujvári Sándor)

Képünk illusztráció. (MTI-fotó: Ujvári Sándor)



Tapasztalatai szerint két jelenség figyelhető meg. Egyrészt a dizájnban érezhetővé vált egy letisztult, egyszerű, célratörő stílus. A nevezők megértették, hogy napjaink fő trendje a CX, azaz a felhasználói élmény (CustomereXperience); a fő hangsúly azon van, hogy a weblap ragadja meg a fogyasztó figyelmét és érdeklődését. Másfelől a web demokráciájáról is beszélhetünk. „Évről évre örömmel tapasztalom, hogy a nyertes pályázók sorában nem csupán a nagy fővárosi ügynökségek képviselőit üdvözölhetjük, hanem vidéki kisvállalkozókat, magánembereket és egyszemélyes webdesigncégeket” – mondta a BGF főiskolai tanára.

Dizájn, impresszió, innovatív megoldások, az interaktivitás jelenléte, kategóriának megfelelő és naprakész tartalom, áttekinthetőség, reszponzivitás, kreativitás – ezek a fő szempontok, amelyek alapján a zsűri a honlapokat értékeli.