Gyerekek katonai kiképzéséről készült videókat is találtak a migránsok telefonjaiban

Az M1 Híradója tovább vizsgálta azokat a telefonokat, amelyeket a bevándorlók hagytak vagy hagyhattak el az elmúlt hetekben a déli határ közelében. Több mint ezer képet és videót rejtenek a készülékek. Köztük rengeteg olyat, amelyeken fegyveres gyerekek a főszereplők.

A Röszke határában elhagyott telefonok egyikéről letöltött felvételen gyerekek kapnak katonai kiképzést. A legidősebbek alig 9-10 évesek lehetnek. A felvételen azt tanulják, hogyan sorakozzanak és meneteljenek úgy, ahogyan egy hadsereg is teszi. Mindegyiküket katonai egyenruhába öltöztették, némelyikük kezében fegyver is van.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a felvételeket látva az M1 csütörtök esti Híradójában arról beszélt, hogy bármilyen hihetetlen, a gyerekek sokkal brutálisabbak lehetnek, mint a felnőttek.



Kijelentette: "Kiskoruk óta részt vesznek emberek kivégzésében, lefejezésében és egy ilyen ideológia hatására, ezek a gyerekek, ha túlélnek néhány évet, rendkívül brutális felnőttekké válnak, akik ezt a vonalat továbbviszik. Ezen gyerekek száma drasztikusan nő, döntően fiúkról van szó, de egyre több a lány is." A szakértő hozzátette, ezeket a gyerekeket tulajdonképpen halálra ítélik.

Nem kell zsoldot adni nekik, nem kell törődni velük, hogy mi lesz, ha véget érnek a harcok, haza akarnak menni és pénzt kell adni nekik. Ezeket a gyerekeket ágyútöltelékként használják, ez azt jelenti, hogy a brutalitáson kívül a halálra készítik fel őket, és jelentős részük nem éli túl a csatákat - mondta el a szakértő. Nógrádi György arról is beszélt, hogy az így tönkretett és fanatizált gyerekeket szinte lehetetlen visszaszoktatni a normális életre.