Hogyan lehet bármilyen zene a csengőhangom?

Látszólag gyerekjáték, valójában néha sokáig és eredménytelenül lehet küszködni új csengőhang beállításával az Androidon, ha nem a készülék által gyárilag adottak közül választunk.

Pedig van, aki nem a gyártó étlapjáról választana, hanem minden telefonján ugyanazt a fülének ismerősen csengő, megszokott csengőhangot szeretné hallani. Vagy egy, a telefonra másolt mp3-at akar, s tegyük fel, nem pont az első 30 másodpercet. Kis figyelemmel az ingyenes Ringtone Maker Mp3 szerkesztővel kedvünkre alakíthatjuk a hangokat: nemcsak a csengőhangot, hanem az értesítési mail-, SMS-, egyéb dallamokat is.

Lépjünk be a Google Play áruházba, és töltsük le a Ringtone Maker Mp3-at. (Láttunk már szebbet is, ráadásul ez hirdetésekkel terhelt, de jól működik, s feladata elvégzése után egyszerűen törölhetjük.)

Indítása után a Ringtone Maker automatikusan megjeleníti egy listában a készüléken tárolt számokat. Miután kiválasztottuk a kiszemeltet, kattintsunk rá, s válasszuk a szerkesztés opciót.



Egyszerűen csúszkával szabályozzuk a zene kezdési és befejezési idejét. Rá lehet zoomolni a szerkesztőre, hogy kényelmesen és pontosan állítgathassunk, s a kiválasztott részt próbaképpen meg is hallgathatjuk.

Ezután nincs más dolgunk, mint a vágott zenét elmenteni csengőhangként, ébresztőként vagy értesítési hangként. Adjunk neki jól felismerhető nevet, s készen is vagyunk.