DK: a demokratikus pártok ne asszisztáljanak Orbán menekültügyi politikájához!

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a demokratikus ellenzéki pártokat, hogy ne asszisztáljanak a miniszterelnök "embertelen menekültügyi politikájához" - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt szóvivője.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: Orbán Viktor kedden azért találkozott a parlamenti pártok frakcióvezetőivel, hogy támogatókat szerezzen a közös európai menekültügyi politika elutasításához.

A kormányfőnek soha nem volt akkora szüksége magyar támogatókra, mint most, mert gyakorlatilag egyedül maradt Európában; a magyar kormányfőnek egyetlen barátja maradt, a nyíltan magyarellenes szlovák Robert Fico, ők ketten állnak a teljes európai menekültügyi egység útjában - értékelt.

A szóvivő felszólította az MSZP és az LMP frakcióvezetőit, Tóbiás Józsefet és Schiffer Andrást, hogy ne legyenek Orbán Viktor és Robert Fico "tettestársai" a menekültpolitikában.

A DK szerint Magyarországnak már a kezdetektől támogatni kellett volna a kvótarendszert, az - mondta Gréczy Zsolt - méltányos és arányos azzal, amit Magyarország teherbíró képessége el tud viselni.