Vilmos herceg egy autóbalesetben sérült kislányt mentett

A herceg mentőhelikopter pilótaként annak a csapatnak volt a tagja, amely egy súlyosan sérült 9 éves kislányt vitt kórházba.

Vilmos herceg július közepe óta, Sraolta hercegnő születése után elfoglalta polgári munkahelyét, beült a mentőhelikopter bázisra és azóta is napi nyolc órában segélyhívásokra vár. A mentőhelikoptert súlyos balesetekhez hívják, amikor a sérült élete, felépülése a lehető leggyorsabb kórházi ellátáson, műtéten múlik. Nemrégiben Vilmost és csapatát egy rendkívül súlyosan sérült 9 éves kislányhoz hívták.

Cambridge, 2015. július 13. Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös elsőszülött fia a H145-ös szolgálati mentőhelikopterével a háttérben a cambridge-i repülőtéren 2015. július 13-án. A brit uralkodói család tagja a kelet-angliai légimentő-szolgálat pilótájaként állt munkába. (MTI/AP/Pool/Stefan Rousseau)

Cambridge, 2015. július 13.
Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös elsőszülött fia a H145-ös szolgálati mentőhelikopterével a háttérben a cambridge-i repülőtéren 2015. július 13-án. A brit uralkodói család tagja a kelet-angliai légimentő-szolgálat pilótájaként állt munkába. (MTI/AP/Pool/Stefan Rousseau)



A kislány  Linslade városában (Anglia) éppen az autóúton ment át, amikor két összeütköző autó egyszerűen elsodorta őt. Vilmos és csapata néhány perccel a hívás után már a helyszínen is volt, a kritikus állapotban levő kislány állapotát stabilizálták, majd Vilmos pilóta a cambridge-i  Addenbrooke kórházba szállította.

Vilmos herceg társadalmi munkában végzi feladatát, évi 40 ezer fontos teljes fizetését jótékonysági célokra ajánlotta fel.