Készülnek a gyékényesi vasúti határátkelő lezárására

Készülnek a gyékényesi vasúti határátkelő lezárására, a gyorstelepítésű drótakadály már elkészült, és a szögesdróttal körülvett vasúti kocsi is készen áll arra, hogy a határra tolják - tudta meg szerdán az MTI.

Péntek óta a horvát-magyar határra vonattal, a gyékényesi határátkelőhöz hozott, illetve más magyar településekről - Barcsról, Letenyéről - a Somogy megyei Zákányba, a vasútállomásra szállított migránsokat a rendőrök minden esetben kisebb csoportokban kísérték a többnyire 14-16 kocsiból álló szerelvényekhez. Az illegális bevándorlókat innen vitték tovább a regisztrációs pontokra.
Eddig több mint 15 ezren érkeztek Zákányba.



A mintegy 1100 lakosú Zákány polgármestere, Jankó Szabolcs (Fidesz-KDNP) szerda délután az MTI tudósítójának megerősítette a határ lezárásának előkészületeit, ugyanakkor azt mondta, arról nincs információja, hogy mikor zárják le a határt.

Büntetés-végrehajtási dolgozók szögesdrótot szerelnek egy vasúti kocsira a Gyékényes vasútállomáson, Zákányban 2015. szeptember 23-án. MTI Fotó: Varga György



A migránsok szerdán is folyamatosan érkeztek és érkeznek a határra - mondta a polgármester, jelezve, hogy tudomása szerint késő délután egy újabb, nagyobb csoportot szállítanak a horvátok a határra.