Megszűnt a halászat, felfutóban a horgászat a Balatonon

Két év alatt, amióta megszűnt a Balatonon a halászat, összesen húsz százalékkal emelkedett az eladott horgászjegyek száma.

Két év alatt, amióta megszűnt a Balatonon a halászat, összesen húsz százalékkal emelkedett az eladott horgászjegyek száma.

Siófok, 2010. május 23. Horgászbotok egy balatoni stégen. MTI Zrt. / Bizományosi: Lehotka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának és archívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.



Leginkább a fiatal, gyerekkorú horgászok száma emelkedett, megötvenszereződött, mondta el Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a jelenleg is zajló, fonyódi Harcsafesztiválon.
Kossuth Rádió, Krónika

Hozzátette: ez részben annak köszönhető, hogy csökkentették a jegyárakat, másrészt pedig szabadabb felhasználási módot adtak a gyerekeknek. Az érdeklődést az is növelte, hogy a hőség ellenére a tó vízállása nyáron is optimális volt. Úgy tűnik, a halakat nem viselte meg a nyár, nem volt jellemző az elhullás. Amikor a víz felszíne 29 fokos volt, a halak behúzódtak a hűvösebb részekbe, és ott vészelték át a számukra kedvezőtlen állapotot.


Szári Zsolt elmondta azt is, hogy a halászat megszűnése a céget évi mintegy 50-70 millió forint veszteségtől kíméli meg, miközben a növekvő horgászjegy árbevétel 60-70 millió forint plusz bevételt hoz a társaságnak.