Feljelentették Sándor Máriáékat

A rendőrség nyolc emberrel szemben tett feljelentést az Erzsébet híd szerda reggeli lezárása miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.

Mint írták, a rendőrségre 6 óra 34 perckor érkezett bejelentés, hogy demonstráló személyek akadályozzák a forgalmat.

Az intézkedő rendőrök hét emberrel szemben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, egy ember ellen gyülekezési joggal való visszaélés és a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt tettek feljelentést.

Egészségügyi dolgozók molinót tartva lezárják a budapesti Erzsébet hidat 2015. szeptember 2-án a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatti tiltakozásul. Balra a feketeruhás nővérként korábban ismertté vált Sándor Mária (b3). MTI Fotó: Mihádák Zoltán


A hidat reggel egészségügyi dolgozók zárták le rövid időre, hogy így tiltakozzanak a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatt. A flashmob részvevői a híd pesti hídfőjénél - gyalogosan - teljes szélességében lezárták az utat, csak az autóbuszokat engedték át.

A csoport molinókat tartott, egyiken a "Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre!" felirat volt olvasható.



Sándor Mária, a demonstráció egyik résztvevője, aki korábban feketeruhás nővérként vált ismertté, az MTI-nek azt mondta, az volt a céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét arra: nagyon nagy baj van az egészségügyben, és ha nem rendezik a dolgozók bérét, akkor a nővérek és orvosok újabb tömege hagyja el az országot, és nem lesznek, akik ellássák a betegeket.

Közlése szerint a híd lezárása 18 percig tartott, a flashmobot ezután a járdán folytatták.