A Földre pottyant férfi visszatér

David Bowie főnixmadárként tér vissza - most a színházi életbe.

David Bowie legutóbbi albuma, a The Next Day 2013-as megjelenése előtt tíz évig hallgatott, most két színházi produkcióval folytatja a munkát.

A brit rocksztár a jövő nyáron debütáló Spongya Bob-musicalhez ír számokat, és ő jegyzi a novemberben New York-ban bemutatkozó Lazarus zenéjét is - számolt be róla szerdán a The Daily Telegraph. A művet a New York Theatre Workshop tűzi műsorára novemberben. A Lazarus A Földre pottyant férfi című hetvenes évekbeli brit sci-fi történetét dolgozza fel, amelyben annak idején Bowie játszotta a New Yorkba érkező földönkívülit - a mostani változatban a hírek szerint nem szerepel.

David Bowie. (Fotó: MTI/EPA)

David Bowie. (Fotó: MTI/EPA)



A chicagói Oriental Theatre a napokban jelentette be, hogy a SpongeBob The Musical című darab bemutatójára 2016. június 7-én kerül sor. A musical zenéjén egy sor élvonalbeli zenész - köztük a The Flaming Lips és a They Might Be Giants amerikai együttes, valamint a nyolcvanas évek popikonja, Cyndi Lauper és John Legend énekes-dalszerző - dolgozik Bowie-val.

A musical a Spongya Bob Kockanadrág című nagy sikerű animációs tévésorozat történetéből születik. A chicagói premier után a Broadway közönsége is láthatja majd a tervek szerint.
A 68 esztendős Bowie egy évtized után, 2013-ban rukkolt elő új albumával, a The Next Day című lemezzel, amely nagy feltűnést keltett, és nyomban átvette a brit lemezeladási lista vezetését. Tavaly ősszel a zenész Nothing Has Changed címmel új válogatásalbumot is kiadott egy új számmal.