Megszöktek a braunaui kórházból a migráns gyerekek?

Nincs már a braunaui kórházban az a három kiskorú migráns, akit szombaton válságos állapotban találtak az osztrák hatóságok egy furgonban, amelyben 26-an utaztak összezsúfolódva. A BBC információi szerint nem elengedték őket a kórházból, hanem családjukkal eltűntek onnan.

A hatóságok pénteken hajnali négy órakor a felső-ausztriai St. Peter am Hart településen ellenőriztek egy teherautót, amely szíriai, afgán és bangladesi menekültekkel volt tele. A román rendszámú teherautót vezető 29 éves román állampolgárt őrizetbe vették. A menekültek az első kihallgatáson közölték, hogy Németországba akarnak eljutni, nem kívánnak menedékjogot kérni Ausztriában.



Két ötéves kislány és egy hatéves kisfiú már kába volt a kiszáradás miatt, orvosi segítség híján legfeljebb két-három óráig maradtak volna életben. Őket a braunaui kórházba szállították, ahol ellátásban részesültek.

Sokáig úgy lehetett tudni, hogy a három gyermeket elengedték a kórházból, ám ennek ellentmond a BBC információja: David Furtner rendőrségi szóvivő elmondása szerint a gyerekek és családjaik eltűntek az intézményből. A hatóságok szerint megpróbálhattak Németországba jutni, hogy elkerüljék visszatoloncolásukat Magyarországra.