Embercsempészet miatt indult négy eljárás szombaton Budapesten

Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást négy román és egy magyar állampolgárral szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztálya. A nyomozók négy eljárást indítottak, valamennyi esetre szombaton derült fény - közölte honlapján a rendőrség.

A rendőrök az előállított embercsempészek mellett összesen 55 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek.

Az angyalföldi rendőrök szombat hajnalban a Lehel utcában intézkedtek két román állampolgárral szemben, aki két gépjárművel 20 szír állampolgárt akart anyagi ellenszolgáltatásért külföldre szállítani.

A XXII. kerületi rendőrkapitányság rendőrei ugyancsak szombat hajnalban ellenőriztek a 6-os főút kerületi szakaszán egy gépjárművet, amelyet egy 37 éves román állampolgár vezetett. Az autó sofőrje 19 afgán és 2 pakisztáni állampolgárt akart külföldre szállítani.



A józsefvárosi rendőrök szintén hajnalban intézkedtek egy magyar forgalmi rendszámú kisteherautó magyar állampolgárságú sofőrjével szemben, aki 4 szír és 1 afgán állampolgárt akart Röszkéről illegálisan Ausztriába juttatni.

Szintén szombaton, délben egy német forgalmi rendszámú személygépkocsit ellenőriztek. A gépjármű 20 éves román állampolgárságú sofőrje 9 iraki állampolgárt akart jogellenesen Ausztriába vinni.

A négy román és egy magyar állampolgárt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, valamint lefoglalták tőlük az elkövetéshez használt öt gépjárművet.