Buszok szállítják a migránsokat a szerb-magyar határhoz

Naponta ezrek kelnek át a szerb-magyar zöldhatáron; szerb oldalról egyenesen a határig szállítják a buszok a migránsokat.

Az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítása alatt is csoportokban érkeztek a menekültek a magyar oldalra, itt rendőrök fogadták őket. A Horgos határából, a kerítés mellől élőben bejelentkező riporter arról számolt be, hogy csütörtökön 2410 illegális bevándorlót regisztráltak, és már péntek hajnalban is százak érkeztek.

A tudósító közölte: azt tapasztalja, hogy egyre inkább megerősítik a rendőri jelenlétet a térségben, a hatóságok pedig ügyelnek rá, hogy a migránsok ne rongálják meg a határt védő kerítést.

A rendőrök emberségesen bánnak és segítőkészek a menekültekkel, érkezésük után a gyűjtőpontokra kísérik őket - közölte a tudósító.



A szerb oldalról, Magyarkanizsáról bejelentkező riporter arról számolt be, hogy naponta 40-60, összesen 2000-2500 migránst szállító busz érkezik Belgrádból Magyarkanizsára. A bevándorlók a városban átszállnak a helyi busztársaság járműveire, és azok egyenesen a zöldhatárra viszik őket.

Emellett sokan taxival vagy gyalog indulnak a határra - mondta a riporter, miközben a háttérben a menekültek által felállított, műanyag fóliából eszkábált sátrakat mutatta a kamera.