Magyar filmek mindennap a SzigetMoziban

A Sziget fesztivál közönsége augusztus 10. és 16. között mindennap nagy sikert arató magyar filmeket nézhet meg ingyenesen az elmúlt időszak terméséből - áll a Magyar Nemzeti Filmalap és a fesztivál szervezőinek az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közös közleményében.

A Sziget külföldi látogatóira tekintettel a vetítéseken a filmeket angol felirattal lehet megtekinteni a SzigetMozinak otthont adó légkondicionált GameLandHub - TedX Budapest Klub sátorban.

A vetítéssorozat hétfői programjában megtalálható többek között a közelmúlt legnagyobb közönség- és fesztiválsikereinek egyike, Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című mozija, kedden pedig látható lesz az Osvárt Andrea, Simon Kornél és Szabó Simon főszereplésével készült, Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus vígjáték is.

Bodzsár Márk fekete komédiája, az Isteni műszak szerdán lesz műsoron, csütörtökön pedig Pálfi György Karlovy Varyban 2014-ben háromszorosan is díjazott vizuális kalandját, a Szabadesést lehet megnézni.



Pénteken Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című generációs moziját vetítik, Mundruczó Kornél rekordszámú kutyával forgatott, utópisztikus világban játszódó, Cannes-ban díjazott, Fehér isten című filmjét szombaton tűzik műsorra.

A sorozatot vasárnap az elmúlt évek legnagyobb hazai közönségsikere, a több mint 150 ezer mozinézőt vonzó Coming Out zárja. Az Orosz Dénes rendezte film főszerepeiben Csányi Sándor, Tompos Kátya és Karalyos Gábor látható - olvasható a közleményben.

A vetítések után a SzigetMozi nézői szavazhatnak is a látott filmekről, a közönségszavazások eredményeit a filmalap Facebook-oldalán lehet követni.