Ezt egy okoshorgász nem hagyhatja ki

Halradarról már mindenki hallott, okostelefonja (szinte) mindenkinek van: e kettőt kötötte össze okosan a Deeper Smart Fish Finder.

Nagy előnyre tehet szert a horgász-hal viadalban a sporthorgász egy halradarral. A Deeper Smart Fish Finder szonár jelekkel működik, mivel a hanghullámok a vízben nagyobb sebességgel és nagyobb távolságra terjednek, mint a levegőben.

Két litván horgász, Aurelijus Liubinas és Rolandas Sereika fejlesztette ki a Deeper halradart. Állítólag mert egy finnországi útjukon hiába faggatták a helybelieket, hogy árulják el, merre van a legjobb horgászhely.

Deeper_sonar_fishfinder_animation

Gömbről van szó, amit a vízbe távolra – praktikusan a horgászbottal – dobva kibocsátja a szonárjeleket, értékeli őket és továbbküldi 50 méteren belül Bluetooth révén az okostelefonra vagy a táblagépre. A víz felszínén úszó szerkezet 15 fokos tartományban vizsgálja a medret, 55 fokos szögben keresi a halakat, s grafikusan jeleníti meg a víz alatti világot.

Töltése autós töltővel vagy USB csatlakozóval lehetséges.

A hozzá tartozó alkalmazás iOS-re és Androidra egyaránt letölthető, s az elkötelezett horgászok minden, a hobbijukkal kapcsolatos információt tárolhatnak és megjeleníthetnek segítségével: a helyszín kapási esélyeit, a meteorológiai adatokat, a fotóikat, mindezt azonnal posztolhatják is a közösségi portálokra.