Katalin hercegnénak még erre is jut ideje

A hercegné most már azt is tudja, hogyan kell kezelni a búvárkést vészhelyzetben. Persze a víz alatt.

Katalin hercegnétől soha nem állt messze a sportolás, teniszezik, vitorlázik, síel, lelkesen próbálkozik a lovalással és most egészen más terepre merészkedett, a víz alá. Férje, Vilmos herceg után ő is kedvet kapott, hogy elvégezzen egy búvártanfolyamatot, hogy alkalom adtán együtt merülhessen és kirándulhasson Vilmossal a víz alatti világban.

Katalin hercegnő, Vilmos cambridge-i herceg felesége röplabdázik a fiatal sportolókat támogató SportsAid Athlete Workshopon a london olimpiai falu területén fekvő Copper Box csarnokban 2013. október 18-án. (MTI/EPA/Andy Rain)

Katalin itt éppen röplabdázik a fiatal sportolókat támogató SportsAid Athlete Workshopon (MTI/EPA/Andy Rain)



S hogy mindez nem csupán szóbeszéd, azt a Kensington Palota hivatalos bejelentése erősíti meg, amelyből kiderül, hogy a hercegné sikeresen túljutott a haladó, nyílt vízi búvár tanfolyamomon és levizsgázott, így hát 30 méterig engedéllyel merülhet.

Katalinnak öt merülést kellett teljesíteni az engedélyért, köztük egy mély merülést és egy víz alatti navigációs merülést is. Megtanulta, hogyan kell megbirkózni mélymerüléskor a nyomás okozta élettani hatásokkal, hogyan kell kezelni az oxigént biztosító palackot, és azt is, hogyan kell használni az iránytűt vagy a búvár kést vészhelyzetben, ha például belegabalyodott egy halászhálóba.