Lövöldözés volt a Tour de France-on

A francia rendőrség rálőtt vasárnap reggel Párizs központjában egy személyautóra, amely áttörte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny utolsó szakaszának kordonját.

A vezető az autójával elmenekült a rendőrök elől, azóta is keresik. A férfiról nem tudnak semmit. Az incidensben senki nem sérült meg.

Egy rendőrtiszt a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy az autós akciója nem a verseny ellen irányult, az nem volt terrorista cselekmény, igazoltatni akarták, de "egyszerűen csak nem engedelmeskedett a rendőrségnek, ami nap mint nap előfordul". Az eset reggel 8 órakor történt a Concorde térnél, a versenyzők csak késő délután érnek oda.



A hatóságok szerint a vezető az autójával az incidens előtt nekiütközött egy másik autónak a Champs Elysée negyedben. Miután a Concorde térnél áttörte a kordont, a rendőrök rálőttek a jármű kerekére, hogy megállítsák, de ez nem sikerült.

A versenyzők befutása idejére több százezer nézőt várnak a térre és a Champs Elysée sugárútra. A Tour de France utolsó szakaszán a célba érés hagyományos népünnepély a francia fővárosban, és emiatt ezt mindig szigorú biztonsági intézkedések kísérik. Az idén azonban ezek az intézkedések még fokozottabbak, mint ahogy általában is erősebb a rendőri jelenlét a kiemelt helyeken a januári terrorista merényletek miatt.