MLP: Orbán "rémhíreket gerjesztett"

A Magyar Liberális Párt szerint a miniszterelnök szombati tusnádfürdői beszédében ellenségképeket keresett, "rémhíreket gerjesztett", miközben nem tud elszámolni "saját kudarcos kormányzásával".

Az MLP szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Orbán Viktor beszédének sablonjai  - idegenellenes uszítás, ellenségképek keresése, rémhírek gerjesztése - ismerősek lehetnek mindazoknak, akik ismerik a két világháború közötti időszak történelmét. Hozzátették: idén Brüsszel, a baloldal és az afrikai éhezők "a miniszterelnök ellenségei".



Kiemelték: a háború elől menekülők és a terrorizmus, a bűnözés összekötése nem más, mint "szélsőséges, gyűlöletkeltő és minden európai demokrata által elutasítandó" állítás.

Ugyanakkor - írták - Orbán Viktor "saját kudarcos kormányzásával, az egyre növekvő korrupcióval" és a külpolitikai elszigeteltséggel nem tud és nem is akar elszámolni. A kormányfő magyar gazdasággal kapcsolatos kijelentései éles ellentétben állnak "az európai rekordokat" döntő gyermekszegénység és társadalmi kettészakadás adataival - tették hozzá.

A Liberálisok szerint Orbán Viktor állításaival szemben értékalapú Európára van szükség, mert enélkül az ország "Putyin hatalmi játszmáinak lesz kiszolgáltatva".