Kövér László szerint az invázió a mainál sokkal nagyobb is lehet

Ez az invázió a mainál akár sokkal nagyobb is lehet, ezért most kell lépni, addig, amíg egyáltalán lehetőség van a hullám feltartóztatására - fogalmazott az illegális bevándorlásról szólva Kövér László házelnök a PestiSrácok.hu portálnak adott, kedden megjelent interjúban.

A fideszes politikus szerint e migráció fedésében olyan terroristák jöhetnek be - szinte szabadon - Európába, akik "a következő évtizedeket a rettegés korszakává tehetik". Hozzátette, Európa történetében a hetvenes években már volt egy időszak, amikor "szélsőbaloldali terrorbrigádok próbálták a félelem légkörének kialakításával szétverni Nyugat- és Dél-Európát".



Hangsúlyozta: Magyarországon a magyar emberek szabadsága és biztonságérzete a fontos, és "csak azután jöhetnek mások - na nem jogai, hanem - kérései".

Kövér László azt is mondta, hogy a baloldal és támogatói egyszer és mindenkorra lelepleződtek, "kiderült róluk, hogy csak addig humanisták, amíg nem magyar emberrel, közösséggel találkoznak": "ők mindenkit szeretnek a világon, kivéve a saját fajtájukat". A parlament elnöke azonban úgy látja, hogy a baloldal most a saját bázisa szociális reflexeivel megy szembe, amikor az ő védelmük helyett - "a jobboldal iránti dühtől, illetve internacionalista szövetségesei iránti megfelelési vágytól eltelve" - a migránsok pártjára áll.

A Fidesz belső ügyeivel kapcsolatban a politikus, a párt országos választmányának elnöke úgy nyilatkozott: a 15 helyi Fidesz-szervezet feloszlatása a tavalyi három kampány és választási győzelem végeztével egy régóta érlelődő és - a mintegy 1100 helyi szervezetet tekintve - nem különösebben drámai fejlemény. "Van, aki ennyi idő után elfárad, más nem tud túllépni a személyes problémáin. Ezt egy pártnak kezelnie kell, a konfliktusokat fel kell oldani, amit még az őszi tisztújító kongresszus előtt meg akartunk tenni" - mondta.

A kormánypárt ellenfeleiről szólva Kövér László arról beszélt, hogy a Jobbik szerinte elérte a határait, "a magyar emberek józansága és realitásérzéke elegendő korlátot szab a további terjeszkedésüknek". Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy senkit nem szabad leírni, "az MSZP-t vagy Gyurcsány Ferencet sem". "Pláne azokat a ma még nem is ismert embereket, akiket esetleg éppen egy másik országban próbálnak felkészíteni, hogy majd sokat látott, nyelveket beszélő príma jelöltekként egy pipettával idecsöppentsenek a magyar politika bibéjére" - fogalmazott.

"Mi sem gondoljuk, hogy a Fideszen túl nincs élet (...). De ebben a pillanatban nem további négy, hanem többször négy évre van szükségünk, hogy a polgári berendezkedés megszilárduljon Magyarországon" - mondta a házelnök, aki szerint a Fidesznek mindaddig a ringben kell maradnia, amíg egy nyugalmasabb időszakban olyan politikai erők bontakoznak majd ki, amelyek a nemzet iránti felelősséget mint közös kiindulópontot nem tagadják.

Az interjúban szóba került a határon túli, azon belül a romániai magyar politika kérdése is. Ezzel kapcsolatban Kövér László azon a véleményen van, hogy Romániában "beindult egy kívülről manipulált folyamat, amelynek célja, hogy egy külföldre elkötelezett új elit váltsa fel a régit, amelyet éppen a korrupció elleni - amúgy méltán népszerű - harc jegyében próbálnak diszkreditálni". Ennek szerinte nagyon durva következménye van a magyar közösségre nézve is. Példaként azt említette, hogy a korrupcióellenes tisztogatás ürügyén "több polgármesterünket is elvezettek anélkül, hogy komolyabban vehető vádakat felsorakoztattak volna velük szemben".

Ilyen időkben talán érdemes lenne félretenni a magyar közösségen belüli vitákat arról, "ki a legerősebb vagy a legjobb pedigrével rendelkező kutya a kennelben" - fogalmazott, úgy összegezve, hogy Erdélyben túlzás nélkül ismét önvédelemre kell berendezkedni, amihez a legszorosabb - de megegyezésen alapuló - nemzeti egység kell.