Havi 50 ezerből él a magyar egyetemista

Átlagosan havi 50 ezer forintból élnek a magyar egyetemisták és főiskolások, akik a szűkös anyagi lehetőségeik ellenére is pozitívan látják a jövőjüket, elhelyezkedési esélyüket - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában az Aktív Fiatalok Kutatócsoport felmérésére hivatkozva.

A megkérdezettek 60 százaléka mondta, hogy a pénze okos beosztásával jól kijön, egynegyedük azt állította, hogy anyagi gondok nélkül él.

A diákság legnagyobb hányada étkezésre és utazásra költi a pénzét, havi átlagban 16 és 8 ezer forintot, emellett a lakhatás jelenti a legnagyobb kiadást, átlagosan havi 26 ezer forintot költenek erre a hallgatók.

Érdeklődők 2015. április 15-én a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Bod Péter Ákos közgazdász, egyetemi tanár, volt jegybankelnök előadást tartott a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Corvinus Egyetemi Ifjúsági Szervezetének meghívására.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Érdeklődők a Budapesti Corvinus Egyetemen.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt



A diákok 11 százaléka tanult már külföldön, 18 százalék pedig a közeljövőben szeretne kimenni valahova a felmérés szerint. A megkérdezettek 63 százaléka szeretne rövidebb ideig, 52 százalékuk hosszabb távon külföldön munkát vállalni. A diákok 37 százaléka végleg is hajlandó lenne más országban letelepedni a kutatás szerint.