Jövőre indul az M4-es gyorsforgalmi út építésének előkészítése

A tervek szerint jövőre a kisajátításokkal és a régészeti munkával elindul az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Albertirsa közötti szakaszának építése. Az építkezés 2018-2019-ben zárulhat, a beruházás összköltsége 70-75 milliárd forintra becsülhető.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára vasárnap az M1 Ma este című műsorában elmondta: az eredeti tervektől eltérően új nyomvonalon valósul meg a kétszer kétsávos, leállósávval rendelkező gyorsforgalmi út, amely az üllői csomóponttól Albertirsa északi részéig tart majd.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. (MTI Fotó: Kovács Attila)



A szakasz egyrészt tehermentesíti majd Monor, Monorierdő és Pilis közlekedését, másrészt Szolnokot közvetlenül is bekapcsolja a repülőtérhez és az M0-áshoz, a beruházásnak pedig gazdaságélénkítő hatása is lesz – sorolta.

A tervezett autópálya nyomvonal- és kiviteli terveinek áttervezése kétszer kétsávos gyorsforgalmi úttá jelenleg is zajlik. A jövő évben megkezdődnek a kisajátítások, illetve az egyezségek a földtulajdonosokkal, 2016 végén, 2017-ben pedig, a régészeti feltárás után, elkezdődhet az építkezés – közölte az államtitkár.



A pályaépítés várhatóan 2018-2019-re készül el. A korábbi tervek szerint az autópálya 110 milliárd forintba, az új gyorsforgalmi út viszont csak 70-75 milliárd forintba kerül majd.