Google+: Eszik vagy isszák?

Négy éve ilyenkor indult a Google+, mint meghívóval elérhető béta szolgáltatás. Mára nagyjából annyian nem ismerik, ahányan tudomásul vették a létezését.

Már igazán megszokhattuk, hogy a Google, amit csak lehet, bétaként hoz ki, s minél tovább úgy is működteti. Rossz nyelvek szerint a Plusz valójában még a mai napig béta, pedig a keresőóriás igazán teljes munícióval támadt esetében a felhasználókra: bevarrta az összes lehetséges webes és mobilszolgáltatásába – még a kellemes gömbfotó is, sajnos, csak onnan tekinthető meg.



Elvileg a becsült felhasználói több mint 500 millióan vannak – valójában megtévesztő ez az adat, hiszen a közel egymilliárd Gmail-fiókkal rendelkező felhasználó mind automatikusan kap egy + oldalt is. Még ha esetleg nem is tud róla. S bár igazán mindent megtett a Google saját szociális hálójának terjesztéséért, a Plusz aktív felhasználóinak száma messze lemarad versenytársai, a Facebook és a Twitter mögött.

El is terjedt a pletyka, hogy a Google selyemzsinórt küld a Plusznak. Mindenesetre sajátos üzenet, hogy a minap, a keresőóriás I/O fejlesztői konferenciáján nem volt egyetlen ülés vagy bemutató sem, melynek témája a szociális háló lett volna.