Senki sem menekült meg az indonéz katonai gépen

Mind a száztizenhárom ember meghalt, aki a kedden kezuhant indonéz katonai repülőgép fedélzetén tartózkodott. Egyelőre nem tudni, hogy a szerencsétlenségnek a gép személyzetén és utasain kívül vannak-e további áldozatai.

Meghaladja a százat a halálos áldozatok száma a szumátrai Medan város egyik lakóövezetére zuhant katonai repülőgép balesetében. A repülőn száztizenhárom ember tartózkodott, a szerencsétlenséget senki sem élte túl – közölte a légierő vezetője, Agus Priatna altábornagy kedden.

A C-130 Hercules típusú katonai teherszállító repülőgép fedélzetén tizenkét tagú legénység és százegy utas tartózkodott.



A Natuna-szigetekre tartó teherszállító a légierő medani támaszpontjáról indult el, és röviddel a felszállás után lezuhant. A mentőalakulatok vezetője szerint a repülőgép egy hotelbe és a közeli házakba csapódott. Egyelőre nem ismeretes, hogy a szerencsétlenségnek a gép személyzetén és utasain kívül vannak-e további áldozatai a földön. Az indonéziai tévécsatornák a katonai szállító repülőgép roncsairól, összetört gépjárművekről és egy részben összedőlt épületről sugároztak képanyagokat.

Priatna altábornagy elmondása szerint az 1964 óta szolgálatban lévő repülőgépen valószínűleg  műszaki hiba lépett fel, ezért zuhant le a felszállás után két perccel.

Ez a második eset tíz éven belül, hogy lezuhant egy hasonlóan nagyméretű repülőgép Medanban. 2005 szeptemberében az indonéziai Mandala Airlines Boeing-737-es utasszállítója zuhant a 3,4 millió lakosú város egyik lakóövezetére. A repülőszerencsétlenségben 143 ember vesztette életét, közülük harmincan a földön tartózkodtak.