Hétszázmillió forintból fejlesztik a győri műjégpályát

Az öt évre szóló támogatói feltételeket pénteken délután rögzítette a megyeszékhely városházáján a támogató Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. ügyvezetője, David Toth és a Győr ETO Hockey Club Sport Egyesület elnöke, Szarvas Zoltán.

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az eseményen elmondta: a győri közgyűlés mai ülésén határozott arról, hogy a jégpálya-építés augusztus végére befejeződő első üteméhez az önkormányzat 40 millió forint önrésszel járul hozzá.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke beszél az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) elnökével tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a MOB székházában 2013. március 28-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. MTI Fotó: Illyés Tibor



Egy újabb sportlétesítménnyel gazdagodik a város. Egyúttal örömét fejezte ki, hogy a Győrben 22 éve jelen lévő vállalat a társasági nyereség-adóját egy 21. századi létesítmény fejlesztésére és a jégkorongsport támogatására fordítja.

A városvezető úgy fogalmazott, hogy a beruházás nemcsak a korcsolyázásról, hanem magáról a mozgásról szól.

David Toth, a Nemak Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a készülő Nemak Jégcsarnok fejlesztését első körben 20 millió forinttal támogatták, jövőre a csarnoképítésre 240, míg a kiszolgáló helyiségek 2017-ben kezdődő építésére szintén 240 millió forintot tudnak fordítani. A vállalat "itt tette le a gyökerét", emellett kanadaiként szereti a jégkorongot.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára kiemelte: jelenleg tíz megyeszékhelyen van fedett korcsolyapálya, s a cél az, hogy minden megyeszékhelyen legyen ilyen.

Szarvas Zoltán, Győr ETO Hockey Club Sport Egyesület elnöke elmondta, hogy az 1984-ben megnyitott, egykori Kiskút ligeti műjégpálya a felújítás után 40 méter széles és 68 méter hosszú, míg a befedéssel a teljes terület lelátó nélkül 58 méter széles és 82 méter hosszú lesz.

A csarnok 2016 augusztusára fog elkészülni, s a tervek szerint mintegy 1000-1500 ember befogadására lesz alkalmas. A férőhely-kapacitást a tervezett mobil lelátókkal még félezerrel lehet növelni. Ezt követően készülnek majd el a kiszolgáló helyiségek, amelyekkel nemcsak télen, hanem nyáron is lehet majd használni a pályát.
A győri sportegyesületnél 145 gyermek jégkorongozik, minden korosztályban indítanak csapatokat. A műkorcsolya-szakosztályban mintegy 50 gyermek sportol.