Világelsők között egy magyar projekt

Elindult az a magyar közreműködéssel készült online kurzus, amely bekerült az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama által kiválasztott és ajánlott ötven tanfolyam közé.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint az UNESCO és a Univeristy of London által szervezett kurzus az információs és kommunikációs technológiák kisiskolai környezetbe integrálását tárgyalja. Ennek a pedagógusok képzésére vonatkozó részét dolgozta ki Turcsányi-Szabó Márta, a Samsung SMART Schoolprojekt kialakítása során. Ezt a programot válogatta be Obama elnök abba az ötvenbe, amelyet az amerikai tankerületi igazgatók teltházas, washingtoni éves közgyűlésén személyesen ajánlott az Egyesült Államok tanárainak figyelmébe 2014 novemberében - írták.



A közlemény szerint a program célja a diákok digitális írástudásának fejlesztése, valamint az, hogy a gyerekek a tanárokkal együtt élményteli, interaktív, hatékony oktatásban vegyenek részt.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Illusztráció. MTI-fotó: Ujvári Sándor



"A digitális eszközöket nem tiltani kell a gyerekektől, hanem megtanítani őket az okos, fejlesztő használatukra. A Samsung SMART Schoolban alkalmazott technológiáknak és oktatási módszereknek köszönhetően nem csupán a diákok tanulás iránti lelkesedése nőtt meg jelentősen, hanem eredményeik is érzékelhetőbben jobbak a hagyományos módszerrel tanulókéhoz képest. A program során a csapatmunkát igénylő feladatokkal a közösséget is erősítették, tanulási szokásaikat is megreformálták" - mondta Turcsányi-Szabó Márta, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) egyetemi docense, a program szakmai vezetője.