Magyar fejlesztés: okostelefonos robot, a Codie

Játék és oktatórobot –most magyar fejlesztők olyan robotot alkottak, melynek segítségével a fiatalok játékos formában sajátíthatják el a programozást.

Sőt, mikor a gyereknek kicsit pihenni akar, egyszerű távírányítós autóként is használhatja a találmányt. A neve: Codie. A Minden tudás adásában magyarázza el az egyik társalapító, Lipécz Ádám, hogy az eredeti ötlet onnan származott, hogy egyetemi évei alatt a programozás alapjait tanította és azon gondolkodott, hogy miként lehetne a programozást megszerettetni és egyszerűen átadni és játékos formák között oktatni.



A Codie gyakorlatilag egy roboteszköz, fából készült és tele van pakolva szenzorokkal , programozható ledkörrel, ultrahangos távolságmérővel, van benne digitális iránytű, és nagyon sok más pici szenzor, amit a gyerekek programozni tudnak egy olyan alkalmazás segítségével , amit a startup cégük fejleszt.

Természetesen, ahogy ez ma már „illik”, a robot irányítása, programozása okostelefon segítségével történik.

Codie nem feltétlenül versenyautó vagy programozható robot, hanem mondjuk fényszenzoros ébresztőóraként is funkcionálhat, vagy különböző hangokat is le lehet vele játszani. A felhasználása a gyerekek kreativitásán múlik.